Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους δασκάλους και τα βιβλία στη θέση τους.

«Αγαπητοί δάσκαλοι, αγαπητοί γονείς, κύριε δήμαρχε με μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στο Γαλάτσι για να γιορτάσω την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους.

Είναι μία μέρα γιορτής σήμερα και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς που ξεκινούν για πρώτη φορά το σχολείο και να σας πω ότι είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια, να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας».

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο

Αναφερόμενος στο διδακτικό προσωπικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν και θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες και με περισσότερη στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες».

«Να ευχηθώ από την καρδιά μου να έχετε μία καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά. Να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτή την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία.

Να είστε καλά, καλή χρονιά από καρδιάς».