Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στην διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγελόπουλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κληθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, ως μάρτυρας στην έρευνα για το πώς στήθηκε η υπόθεση και πώς ενοχοποιήθηκαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς την ύπαρξη στοιχείων.

Ο κ. Σαμαράς, κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με νέα στοιχεία και ισχυρισμούς και κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως».

Κατόπιν αυτού, χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.