Μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα ανακοινωθεί επίσημα η διαβίβασή της στη Βουλή, η δικογραφία θα παραμείνει σφραγισμένη. Κατόπιν η Ολομέλεια καλείται να λάβει τις περαιτέρω αποφάσεις. 

Ο φάκελος περιέχει τις καταγγελίες που έκαναν τις προηγούμενες μέρες για πολιτικά πρόσωπα τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν, δε, και οι καταγγελίες του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για τον περίφημο Ρασπούτιν, τον οποίο περιέγραψε ως «πανταχού παρόντα» στη δικαιοσύνη.

Πρακτικά, το ερώτημα που θα τεθεί είναι αν θα αρθεί η ασυλία των κατονομαζόμενων πολιτικών προσώπων, με βασικό πρόσωπο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφουν ως ενορχηστρωτή του χειρισμού που έγινε στην εν λόγω υπόθεση.

Για τον, δε, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μιας και δεν έχει βουλευτική ασυλία. 

Πέραν του ποινικού σκέλος, πάντως, το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση με την υπόθεση, με τον πρωθυπουργό να σταθμίζει τις επιλογές του, συνυπολογίζοντας τόσο το ενδεχόμενο της Εξεταστικής Επιτροπής όσο και της Προνακριτικής Επιτροπής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει Εξεταστική, Προανακριτική, ακόμα και Ειδικά Δικαστήρια «για να μάθει όλος ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια είναι η σκευωρία», όπως λένε από την Κουμουνδούρου.