Είπε ο κ. Χαρίτσης:

«Καταρχήν για την εξεταστική θα πρέπει να κάνετε ερώτηση στην κυβέρνηση. Έχουμε ένα σκάνδαλο διεθνές γιατί η Ελλάδα ως χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων οδηγούσαν σε υπερκέρδη της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη.

Είχαμε 4 δις μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη από άλλες χώρες αντίστοιχες σε πληθυσμό με εμάς. Άρα αυτό που λέμε σκάνδαλο και το ομολογούν όλοι πως είναι, πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και κατηγορηθήκαμε επειδή αναδείξαμε το σκάνδαλο. Η δικαιοσύνη ασχολείται με μια έρευνα και εκείνη θα αποφανθεί.

Τώρα υπάρχει όμως κι ένα δεύτερο σκάνδαλο με την κυβέρνηση να επιδιώκει να μην γίνει συζήτηση για την ουσία, να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο. Μιλάει για εξεταστικές, προανακριτικές. Να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη» τόνισε ο κ. Χαρίτσης ο οποίος επεσήμανε πως το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι και εσωκομματικό.

«Οι πολιτικές ευθύνες  του παλιού πολιτικού συστηματος είναι προφανείς και απαράγραπτες. Δεν τους φθάνει όμως αυτό. Μεθοδεύουν τώρα  ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και της εκδίκησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησε να αναδείξει την υπόθεση. Δεν θα το καταφέρουν. Γιατί το δημόσιο συμφέρον επιβαλλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Γιατί αυτο επιβάλλει το δίκαιο και οι θυσίες του λαού μας στα χρόνια της κρίσης».