Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας να προσφέρει μέσα από υπηρεσίες ποιότητας στους επισκέπτες ένα αναβαθμισμένο σύγχρονο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα δημιουργεί συνέργειες εντάσσοντας οργανικά τα αρχαία μνημεία στη σύγχρονη τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους χώρους του Αρχαίου Θεάτρου από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Βουλευτήριο, το εργαστήριο αποκατάστασης στο οποίο πραγματοποιείται η διαδικασία συντήρησης και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Παράλληλα εξέφρασε την δέσμευσή του ως το επόμενο καλοκαίρι να λειτουργεί στον προβλεπόμενο χώρο αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο, το οποίο θα περιέχει και τοπικά προϊόντα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή για το γεγονός πως πραγματοποιήθηκαν 11 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο αυτή την καλοκαιρινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης» αποτελεί συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000.

Πρόκειται για έργο, με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, στο οποίο εφαρμόζονται καινοτόμες πρακτικές, με υποδειγματική μεθοδολογία, χαρακτηριστικά για τα οποία η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τουρίστες που βρίσκονταν στο χώρο οι οποίοι επεσήμαναν ότι η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.