Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι, όπως καταγγέλλει, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και στον επωφεληθέντα, που είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Άλλο αναμίχθηκε, άλλο του άρεσε, άλλο το έκρινε ως επωφελές, άλλο το έδωσε το πράσινο φως και άλλο το οργάνωσε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η εισήγησή του στο κόμμα του, όπως είπε.

Το ΚΙΝΑΛ θα λάβει αποφάσεις αύριο, Τετάρτη, για τη στάση που θα τηρήσει, όταν θα λάβει στα χέρια του τη δικογραφία που βρίσκεται ήδη στη Βουλή.  

Η ΝΔ αποφάσισε να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την αναζήτηση των ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, αφήνοντας εκτός κάδρου τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», ανέφερε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader.gr, μιλώντας σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.