Ο Αλέξης Τσιπρας στην εισήγησή του για το σκάνδαλο Novartis επέμεινε πως επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από την ουσία, που είναι το πραγματικό σκάνδαλο των φαρμάκων, και γίνεται μια νέα προσπάθεια παρέμβασης και τρομοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά πως θέλει να υπάρξει έρευνα σε βάθος.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε επίσης συζήτηση και για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνει μεγάλο βάρος, ενώ γενικότερα ο Αλέξης Τσιπρας ενημερώθηκε από τους τομεάρχες για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Η διεύρυνση

Η Πολιτική Γραμματεία ασχολήθηκε διεξοδικά και με τις εξελίξεις που αφορούν την διερεύνηση του κόμματος.

Αποφασίστηκε τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην διεξαχθεί αυτή την Κυριακή, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αλλά το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου ώστε να συμπέσει με το Φεστιβάλ Νεολαίας το οποίο φέτος θα έχει ιδιαίτερα πολιτικό χρώμα.

Ο Αλέξης Τσιπρας θα μιλήσει την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η καμπάνια για την εγγραφή μελών. Η καμπάνια θα διαρκέσει τρεις μήνες και η εγγραφή θα γίνεται και μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα, αλλά και με φυσικό τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των τοπικών οργανώσεων, για αυτό το σκοπό σκοπό, σε πολλές από τις οποίες θα συμμετέχει και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Η συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και Πολιτικής Συμμαχίας

Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε, όπως ήταν φυσικό και συζήτηση για την Επιτροπή Συνεδρίου στην οποία όπως είχε γίνει γνωστό θα συμμετέχουν μέλη και από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και προσωπικότητες από διάφορους χώρους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η πολιτική διακήρυξη θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή.

Τέλος, έγινε κουβέντα και για την Επιτροπή Προγράμματος της οποίας ηγείται ο Γιώργος Σταθάκης. Η Επιτροπή ανέλαβε τη δημιουργία του προγράμματος με χρονικό ορίζοντα να παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος στο συνέδριο.

Επίσκεψη στη Ρώμη

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Ρώμη αύριο και μεθαύριο, όπου θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του Articolo Uno.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.