Ο τέως υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης το βράδυ της Πέμπτης με πρωτοβουλία του tvxs.gr, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι «θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Η αναφορά, όμως, που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν εκείνη του κ. Τσακαλώτου ότι το όραμά του για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση «δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε».

H Κατερίνα Ακριβοπούλου, παρουσιάστρια μέχρι πρότινος της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», επιτέθηκε κατά του κ. Τσακαλώτου, λέγοντας ότι ήταν «από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας... ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την ίδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών».

«Πρόκειται λοιπόν για απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η "συριζαϊκή" ΕΡΤ είχε το... θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές- και όχι εντεταλμένες- απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε» πρόσθεσεν η κ. Ακριβοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook.

Ακόμα πιο αιχμηρός ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook: «Αφού δεν άρεσε στον ευφυή Ευκλείδη η Συριζαϊκή ΕΡΤ, ας πάει στην ΕΡΤ του υπερκομματικού Ζούλα και όλων αυτών που χρόνια έστηναν τρόπαια στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Και πρόσθεσε: «Ας επιλέξει ο Ευκλείδης την υποκριτική και βολική αστική ευγένεια από τη δημοσιογραφία των ρήξεων και της κριτικής. Και επιτέλους, ας μας ενημερώσει όλους εμάς -μπας και το μάθουμε – πως αντιλαμβάνεται ο Ευκλείδης τη δική του Αριστερά που θα είναι αρεστή και στους δεξιούς και πόσο ισχυρή αριστεροσύνη είχε μέσα της η δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές».