«Το κοινωνικό μέρισμα προέκυπτε από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού και στήριξε συνολικά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας. Το 2019 καταφέραμε, με μεγάλες προσπάθειες, να δημιουργήσουμε το δημοσιονομικό χώρο ώστε μεταξύ άλλων να θεσπιστεί η 13η σύνταξη το Πάσχα ως μόνιμο μέτρο.  Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2019 μας έδινε τη δυνατότητα να αποδώσουμε κοινωνικό μέρισμα και το 2019. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας λέει “τα λέμε -και αν- του χρόνου. Γιατί; Γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η ενίσχυση των πολλών. Δεν θυμάστε πώς έλεγαν ότι όλα αυτά είναι “παροχές”
και πώς απαξίωναν τα “επιδόματα”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην KONTRA News.

«Το λογαριασμό της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα τον πληρώσουμε όλοι και »λες", αναφέρει. Αφενός “η μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά “όχι για τις μεγάλες περιουσίες πάνω από 500.000 ευρώ”, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφετέρου “ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 θέσπισε το κοινωνικό μέρισμα ως ένα συμβολικό και ουσιαστικό αντίβαρο στις συλλογικές θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, και τώρα η Ν.Δ. το ακυρώνει», τονίζει ο κ. Χαριστής.

Για το θέμα της Novartis, ο Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για «προσπάθεια αντιπερισπασμού από το πραγματικό σκάνδαλο Novartis», εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος «στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της εταιρείας που κόστισαν δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, τους ασφαλισμένους και τους φορολογούμενους πολίτες», και συνεχίζει, «είναι και μια προσπάθεια εκδίκησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών της οποίας άρχισε να διερευνάται από τη δικαιοσύνη το σκάνδαλο αυτό».

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να συσταθεί προανακριτική επιτροπή μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο αποδεικνύει ότι ο ίδιος εξαπατούσε τους πολίτες όταν κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα ως “σκευωρό” καθώς και ότι οι ίδιες κατηγορίες των κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλου δεν είναι παρά συκοφαντίες. Αποδεικνύει όμως και κάτι άλλο ακόμα πιο σοβαρό: ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την πολιτική γενναιότητα να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες για το πραγματικό σκάνδαλο Novartis», συμπληρώνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για τις καταγγελίες περί παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζει ότι «γίνονται προκειμένου να στηριχτούν τα ευφάνταστα σενάρια περί σκευωρίας, και έχουν τόση αξία όσο έχει και η καθαυτή φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας».

Περί των επενδύσεων αναφέρει: «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις επενδύσεις. Καταφέραμε να εκτοξεύσουμε τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις στο 2% του ΑΕΠ (στοιχεία ΟΟΣΑ) καταγράφοντας ρεκόρ 20 ετίας, ενώ το διάστημα 1995-2015 αυτές ήταν της τάξης του 1% του ΑΕΠ ή και λιγότερο. Καταφέραμε η Ελλάδα να έχει την πρωτιά στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ», τονίζει και προσθέτει,  «ήταν αποτέλεσμα της σκληρής, συστηματικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας της Κυβέρνησης μας να ενισχύσει παραγωγικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και να διασφαλίσει διαφάνεια, αντικειμενικότητα και σαφείς κανόνες για όλους».

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά συγκρότησε μια συνεκτική αναπτυξιακή πολιτική με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα, μέσα από τα αναπτυξιακά συνέδρια που οργάνωσε σε όλη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος επικρίνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «μια απίστευτη οπισθοδρόμηση στις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση και τη χρεοκοπία το 2009: περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτά υποτίθεται ότι συνιστούν εμπόδιο για τις επενδύσεις, αντί για κανόνες που θα γίνονται σεβαστοί απ’ όλους, προωθούνται φωτογραφικές διατάξεις υπέρ κομματικών φίλων και ισχυρών συμφερόντων, με αποτέλεσμα  την έλλειψη μακρόπνοου αναπτυξιακού σχεδιασμού ».

«Συγγνώμη αλλά αυτά δεν συγκροτούν αναπτυξιακή πολιτική αλλά συνταγή καταστροφής», καταλήγει.