Δεν είναι άλλωστε το πρώτο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αξιοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχουν τα πρώην στελέχη του κομματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λίνα Μενδώνη και Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως «Η επιλογή υπήρξε προϊόν συναλλαγής», με τον άλλοτε ομόσταυλό του στο ΠΑΣΟΚ, να απαντά «Από το 2015 έχω αποχωρήσει.  Ενώ ήμουν πρώτος σε σταυρούς με απέκλεισε η ηγεσία γιατί ήθελε άλλον στην Αχαΐα. Αποκόπηκα από το ΚΙΝΑΛ. Συνολικά διαφωνώ με τη στρατηγική του κόμματος. Είναι άδικη η επίθεση που δέχομαι, όλοι ξέρουν πως πολιτεύτηκα». 

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2003. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντινομάρχης Αχαίας το 1994. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Ιούνιο του 2011 ως τον Μάιο του 2012.