Μπορεί ο μετασχηματισμός του κόμματος να βρίσκεται στο επίκεντρο με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται για μία ομιλία «ορόσημο», όπως χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο φεστιβάλ Σπούτνικ και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή το βράδυ, όμως υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά σε διάφορους τομείς με θέματα όπως η Αναθεώρηση του Συντάγματος, η Novartis, αλλά και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των στελεχών του κόμματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει το περιθώριο «αδράνειας», με τη Νέα Δημοκρατία να ετοιμάζει νομοσχέδια που όπως επισημαίνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση «οικοδομούν το κράτος της παλιάς «κακής» δεξιάς».

Γι΄αυτό κι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τα εσωτερικά θέματα ενημερώνεται συνεχώς από τους τομεάρχες της κ.ο. του κόμματος για τα θέματα που προκύπτουν και άπτονται της αρμοδιότητας τους κι έχει δώσει εντολή να μην μένει τίποτα χωρίς απάντηση.

Όσον αφορά τα εσωτερικά, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την κεντρική επιτροπή, όπου θα επικυρωθεί και η δημιουργία της κοινής κεντρικής επιτροπής με την Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα ετοιμάσει το δρόμο για το μεγάλο συνέδριο.

Στο μεταξύ χθες κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια όσον αφορά την αλλαγή του ονόματος του κόμματος, τα οποία είχαν κοινό παρονομαστή την προσθήκη της λέξης «Πράσινο», που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το… ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το κόμμα που αντιπροσωπεύει την οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ επίσης είναι φανερό πως στοχεύει και σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά κόμματα των Πρασίνων, με τα οποία ήδη βρίσκεται σε επαφές.   

Άλλωστε, ακόμα και στην ομιλία του στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο είχε σημειώσει πως ένα από τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ήταν πως δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, δίνοντας το στίγμα της «πράσινης» πολιτικής του κόμματος.