Ο κ. Σκουρλέτης σε ερώτηση για την αλλαγή ονόματος είπε: «Η ανασυγκρότηση του χώρου μας περνάει μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία με τον κόσμο. Για παράδειγμα σήμερα η είδηση δεν είναι μόνο ότι δεν κυκλοφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά ότι γίνεται μία πρώτη μεγάλη κινητοποίηση με αφορμή την αποκάλυψη των πλευρών της κυβερνητικής πολιτικής που με μεθοδικό τρόπο η Ν.Δ. δεν είχε παρουσιάσει προεκλογικά.

«Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να καταθέσει την πρόταση της. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να συζητήσουμε την προγραμματική πρόταση του κάθε χώρου, τα υπόλοιπα, όπως ονόματα πρόσωπα, διαδικασίες κλπ όταν δεν συζητιόνται στον κατάλληλο χρόνο μπορεί και να είναι αποπροσανατολιστικά.

«Μια νέα προγραμματική πρόταση στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πρότασης της Ν.Δ. Κανείς δεν προτείνει να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως η πασοκoποίηση είναι ένας αρνητικός όρος. Σημαίνει δεξιά μετατόπιση του παλιού ΠΑΣΟΚ, υιοθέτηση νεοφιλελευθερισμού, κλειστά συστήματα εξουσίας, σκάνδαλα και διάλυση μετά. Το pasokification το ξορκίζουν όπως ο διάβολος το λιβάνι όλοι στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία γιατί ταυτίστηκε με τη διάλυση. Στη βάση της κριτικής αυτού του μοντέλου πολιτικής μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόρθωσε να κερδίσει την ηγεμονία όχι μόνο στον χώρο της Αριστεράς αλλά στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο» τόνισε ο γραμματέας του κόμματος.

«Πρέπει να υπάρξει αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου για να αποκατασταθεί η σχέση επικοινωνίας με τους ανθρώπους που το επέλεξαν ή όχι κυρίως δε με το κομμάτι που δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε όσον αφορά την αυτοκριτική.

«Αυτό που υπήρξε ένα μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν το 32% που με μεγάλη εμπιστοσύνη στήριξε τον χώρο μας αλλά με όλους τους υπόλοιπους που είχαν σχέση αντιπαράθεσης. Είχαν δημιουργήσει μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ που μας εμπόδιζε να επικοινωνήσουμε με αυτό τον κόσμο και να του παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.