Ειδικότερα με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΟΗΕ περί κλιματικής αλλαγής, έκανε λόγο για «εντυπωσιακή κωλοτούμπα». Αναφορικά με το προσφυγικό, κατηγόρησε τη ΝΔ για «αδιανόητη σπέκουλα» και πρόσθεσε ότι «απαιτούμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει τη διεθνοποίηση του ζητήματος που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα ξαναζήσουμε όσα συνέβησαν πριν το 2015 στο Αιγαίο, όπου έχαναν τόσοι πρόσφυγες τη ζωή τους», τόνισε.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πολύ νωρίς ξεκίνησε να ξηλώνει το πλέγμα προστασίας της εργασίας που προώθησε σε δύσκολες, μνημονιακές συνθήκες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η ανάπτυξη θα είναι ανάπτυξη για λίγους», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Ερωτηθείς για το όνομα του κόμματος, είπε ότι «τα ονόματα έχουν κάποια σημασία, αλλά μας ενδιαφέρει η πολιτική ουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ισχυρό brand name για τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει το όνομα του κόμματός μας».

Είπε ότι «η πράσινη ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής μας παρέμβασης. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με αοριστολογίες σε αυτά τα ζητήματα, όπως κάνει η Ν.Δ. και αυτό θα φανεί στην Πολιτική Διακήρυξή μας, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 29 του μήνα».