Η διακήρυξη που θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ της νεολαίας την Κυριακή το απόγευμα, θα αποτελέσει ταυτόχρονα προσκλητήριο για την προσέλκυση νέων μελών, οι εγγραφές των οποίων ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Οι εγγραφές θα γίνονται και ηλεκτρονικά και στις οργανώσεις, ενώ όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά θα πρέπει να επισκέπτονται τις τοπικές οργανώσεις για να παραλάβουν την κάρτα μέλους τους. 

Σημειώνεται πως η διακήρυξη αποτελεί μια πολύ καλή βάση και πάνω σ αυτή θα γίνουν κάποιες προσθήκες ώστε να παρουσιαστεί το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά τις εγγραφές μελών, θα γίνει μια ευρύτατη τρίμηνη καμπάνια που θα περιλαμβάνει ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα με τον πρόεδρο να πηγαίνει σε όσο περισσότερες μπορεί, ενώ γενικότερα θα κινητοποιηθούν όλα τα στελέχη του κόμματος.

Η Κεντρική Οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης θα συζητηθεί στο συνέδριο της κεντρικής επιτροπής και έχει ήδη αποφασιστεί πως θα συμπεριλαμβάνει μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της πολιτικής γραμματείας έγινε και μια ενημέρωση στην αρχή για τα θέματα της επικαιρότητας με τη Novartis και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ταξίδι του στις ΗΠΑ να κυριαρχούν.

Όσον αφορά την κεντρική επιτροπή οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 1:30 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού.