Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, είπε ότι δημιουργείται πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων στο χώρο του αθλητισμού και ότι υπάρχει αντίστοιχο θέμα και στο χώρο του Τύπου.

«Η προοπτική εξαγοράς της Nova από τα συμφέροντα του κυρίου Μαρινάκη θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων μέσα στην αθλητισμό . Με απλά λόγια, μια ΠΑΕ θα ελέγχει τις χρηματοροές των άλλων ΠΑΕ, το αν και πότε θα πληρώνεται ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο ατρόμητος, θα ελέγχεται από τον Ολυμπιακό αυτή είναι η απλή αλήθεια. Νομίζω είναι μια τυπική σύγκρουση συμφερόντων θα πρέπει να επιληφθεί. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού» είπε.

«Αυτό είναι το είναι, το δεύτερο είναι ότι αρχίζουν και προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα συγκέντρωσης στο χώρο του Τύπου», πρόσθεσε.

«Εμείς όταν είχε ξεκινήσει η ιστορία – που πήρε και μεγάλη δημοσιότητα λόγω των παρεμβάσεων ιδιοκτητών εφημερίδων- με τα προβλήματα σύγκρουσης συμφερόντων στο χώρο του Τύπου, όπου το Πρακτορείο ανήκει στην ίδια εταιρεία, όχι στην ίδια εταιρεία, μάλλον στα ίδια συμφέροντα που ανήκουν και οι εφημερίδες, σημαίνει ότι το Πρακτορείο διανέμει και τους ανταγωνιστές των ίδιων των εφημερίδων. Αυτό είχε σηκώσει θόρυβο. Εγώ τότε, ο Κρέτσος, ο Δραγασάκης είχαμε στείλει επιστολές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και λέγαμε υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων» είπε ο κ. Παππάς.

«Υπάρχει και μια τρίτη πτυχή, δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να βασιζόμαστε σε αυτά που δημοσιεύονται και σε αυτά που ακούμε να συζητιούνται, είναι το ύψος του κουρέματος που συζητείται να συμφωνηθεί για να γίνει η αγορά. Θα έλεγα και ένα μήνυμα προς όσους διαχειρίζονται τις τύχες των τραπεζών οι τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, οπότε θα πρέπει από τη στιγμή που μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις βογκάνε γιατί δεν μπορούν να βρουν 5, 10 και 20 χιλιάδες λεφτά να τα βγάλουν πέρα, πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας για την επικείμενη εξαγορά της Nova από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.