Γι αυτό και σε απόφασή τους, στην οποία θέλουν να επιβάλλουν πρόστιμο για προεκλογική αφισοκόλληση στο ένα καταλήγουν τελικώς να το επιβάλλουν στο έτερο. Μάλιστα στην καταγγελία του εις βάρος του Δήμου Καλαμάτας, το Μ – Λ ΚΚΕ, εξηγεί την αναγκαιότητα της αφισοκόλλησης για τα κόμματα με ελάχιστη προβολή από τα ΜΜΕ, χωρίς να στέκεται ιδιαίτερα στην σύγχιση του Δήμου σχετικά με την ύπαρξη των δυο κομμάτων. 

Η καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ, αναφέρει: «Στην απόφαση Δημάρχου, που επισυνάπτουμε παρακάτω, το πρόστιμο επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, (πλήρης και λεπτομερειακή η γραφή!!!) , «καθώς έχει προβεί σε ρύπανση με επικόλληση αφισών….. με θέμα «ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΚΕ (μ-λ)». Ταραχή εν κρανίω».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα, οι διαφορές των δυο κομμάτων είχαν μπει στην άκρη και κατέβαζαν κοινό ψηφοδέλτιο μέχρι τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, που το Μ-Λ ΚΚΕ κατέβηκε μόνο του και το ΚΚΕ (μ-λ) δεν κατέβηκε καθόλου.