Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μία ομιλία που έκλεινε περισσότερα στα αριστερά απ’ ότι η ίδια η διακήρυξη δεν μίλησε μόνο για το κόμμα που ευελπιστεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναφέρθηκε ακόμα και στο σχέδιο που έχει για την διακυβέρνηση της χώρας. Μια διακυβέρνηση που μάλιστα είπε πως θα έρθει νωρίτερα από την τετραετία.

«Να δημιουργήσουμε δηλαδή μια μεγάλη προοδευτική, κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα, προοδευτική διακυβέρνηση. Πιο σίγουρη αυτή τη φορά, που θα πατάει με γερά πατήματα. Πιο έμπειρη, πιο αποφασιστική και πιο σύντομα να έρθει, λέω εγώ, προσθέτω εγώ», είπε με νόημα.

Οικολογία και πράσινη ανάπτυξη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελέσουν και μια από τις βασικές προτεραιότητες του.  

«Η Αριστερά της εποχής μας είτε θα είναι οικολογική είτε δεν θα υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να τη δούμε κατάματα. Και οφείλουμε να δράσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, η Προοδευτική Συμμαχία, οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα. Οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη ταυτόχρονα. Γιατί δεν μπορεί πια το κόκκινό να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά.

Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει και επίσημα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να εγγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη με τα στελέχη του κόμματος να χτενίζουν την χώρα, ενώ σε αρκετές περιοχές θα βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη.

Ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης θα δώσει το έναυσμα για την μεγάλη κινητοποίηση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, οι οποίοι θα βρεθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό να επισκεφτούν τις οργανώσεις και να ξεκινήσουν μια μεγάλη συζήτηση με τα ήδη υπάρχοντα μέλη, αλλά κι αυτά που θα εγγραφούν τώρα.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκινάει σήμερα την περιοδεία από την Αλεξανδρούπολη, ενώ την Τρίτη θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Εξάλλου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στα Σκόπια προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist: «Western Balkan Summit - Reinforcing the momentum for European Integration».

Το απόγευμα στις 18.00, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.