Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν επίσης πως «Όλοι αυτοί που πουλούσαν ψευδοπατριωτισμό με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, οφείλουν σήμερα είτε να ζητήσουν συγγνώμη είτε να παραδεχθούν ότι η συμφωνία που υπέγραψε χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Βορειομακεδόνα ομόλογό του βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Γιατί όλοι οι Μακεδονομάχοι της ΝΔ που μιλούσαν για «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών, τώρα έχουν κρυφτεί και δε βγάζουν κουβέντα; Πού είναι τώρα οι κραυγές για «προδοσία»;»έλεγαν.

«Τα… γυρίζουν και στο προσφυγικό»

Πέρα από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη χθεσινή υπογραφή να συμπέφτει με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και την συνάντηση του με τον Ζόραν Ζάεφ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν και στο προσφυγικό, σημειώνοντας πως και σε αυτόν τον τομέα, όπως και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση έρχεται πλέον αντιμέτωποι με «τις αυθαίρετες κατηγορίες που εκτόξευέ ως αντιπολίτευση».

 «Η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε καταστροφική αδράνεια τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησης. Αντί να συνεχίσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών που είχε εκπονήσει και ήδη υλοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαντλήθηκε σε επικοινωνιακή πολιτική πάνω στο μεταναστευτικό» σχολίαζαν ενώ για την κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες σημείωναν πως «Η ΝΔ τώρα ανακάλυψε ότι ευθύνονται γεωπολιτικοί λόγοι για την προσφυγική κρίση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν άνοιξε τα σύνορα το 2015. Τώρα ανακαλύπτουν ότι η κρίση οφείλεται στους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Εκτός από αυτό ωστόσο, οι αυξημένες ροές ακόμα και μετά το πολυδιαφημισμένο τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνουν πως επί του πρακτέου η Ελλάδα δεν κέρδισε απολύτως τίποτα, αφού οι ροές – που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση – συνεχίζονται και μάλιστα αυξημένες, ενώ μιλούσαν και για ανευθυνότητα στον τρόπο εμ τον οποίο αντιμετωπίστηκε το τραγικό συμβάν στη Μόρια: «Μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, είδαμε το ένα μετά το άλλο στελέχη της ΝΔ – και πολλά Μέσα ενημέρωσης – να αποδίδουν την πυρκαγιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Έφθασαν να υιοθετήσουν σενάρια για εμπρησμό, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, από τους αρμόδιους. Ενώ, ο κ. Μπογδάνος, βουλευτής της ΝΔ , έφθασε στο σημείο να πει ότι για τη φωτιά ευθύνεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κ. Ερντογάν. Η προσέγγιση των στελεχών της ΝΔ δεν στερείται μόνο σοβαρότητας αλλά είναι και επικίνδυνη», ενώ για τα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως κινούνται στα πλαίσια της ακροδεξιάς «στα πρότυπα Όρμπαν και Σαλβίνι, αυτών δηλαδή που επιδείνωσαν την προσφυγική κρίση για την Ελλάδα».

Όσον αφορά το θέμα της Forthnet επέμεναν στην πρόταση που έκανε χθες στη Βουλή ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας: «μια τέτοια κίνηση θα είχε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Διασώζει την εταιρεία και διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.
  • Διατηρεί τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ.
  • Αξιοποιεί το αποθεματικό των 200 εκατ. ευρώ του Οργανισμού.
  • Αναβαθμίζει τη δημόσια τηλεόραση με την απόκτηση ψηφιακής πλατφόρμας, νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και νέου τηλεοπτικού προγράμματος-ταινιοθήκης, καθώς και την προσθήκη εξειδικευμένου προσωπικού και τεχνογνωσίας. 
  • Διασφαλίζει τη μηνιαία ρευστότητα για να περάσει γρήγορα η δημόσια τηλεόραση μπροστά από τον ανταγωνισμό και στις καινοτόμες υπηρεσίες.
  • Αυξάνει το μερίδιο τηλεθέασης και τα διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ.
  • Επαναφέρει τη δωρεάν μετάδοση προγραμμάτων, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.»