«Στην Κεντρική Επιτροπή, μέσα από έναν ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο, εγκρίθηκε με μια σπάνια για το χώρο μας ομοφωνία ένα διακηρυκτικό κείμενο – κάλεσμα προς όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες που σε δύσκολες συνθήκες επέλεξαν να στηρίξουν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ της Νεολαίας έλεγαν πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ήδη μέχρι χθες οι εγγραφές των νέων μελών είχαν φτάσει τις 5.500, ενώ η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας, που θεωρούν πως θα εκτοξεύσει τις εγγραφές, βρίσκεται πλέον στα χέρια της εταιρείας που έχει αναλάβει να την «βγάλει στον αέρα» μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η επίσημη καμπάνια για την εγγραφή των μελών ξεκινάει ουσιαστικά μέσα στην εβδομάδα και με την δημιουργία της κοινής οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, που θα αποτελείται από στελέχη και της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά και ανθρώπων της κεντροαριστεράς που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.

Παράλληλα ξεκινούν και οι εξορμήσεις νυν και πρώην βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό να ενεργοποιήσουν τις τοπικές οργανώσεις και κοινωνίες.