«Οταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα δεν είναι εύκολη. Όταν κάνω κάτι, θεωρώ ότι κάνω το σωστό. Κάποιοι άλλοι όμως βλέπουν ότι το κάνω λάθος», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία την υψηλή φορολογία που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνησή τους, τονίζοντας: «Χωρίς αυτή δεν μπορούσες να ασκήσεις κοινωνική πολιτική. Όπως να δώσεις επιδόματα. Ωστόσο, δεν φορολογήσαμε το πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Έπρεπε να υπάρχει μια κλιμακωτή φορολόγηση αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα τόσο μεγάλης φορολόγησης. Υπήρχαν και δεσμεύσεις από το εξωτερικό. Δεν σου επέτρεπαν οι θεσμοί».

Στην ερώτηση τι του λέει ο κόσμος που τον πλησιάζει, απάντησε: «Μας λένε μα, ήταν ανάγκη να χάσετε; Ίσως έρχονται άνθρωποι που δεν ήθελαν να χάσουμε».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς κι εγώ, όπως είπε ο Τσίπρας. Είναι ο κόσμος, δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα».

Ερωτηθείς αν πρέπει να εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος από τη βάση και αν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος για να διεκδικήσει την ηγεσία, είπε: «Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα κι άλλων υποψηφίων, θα εξετάσουμε πώς είναι καλύτερο να γίνει».

Για το αν υπάρχει κάποιος που  θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από τον Τσίπρα είπε: «Υπάρχουν στελέχη ικανά. Από κει και πέρα, το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω από τον Τσίπρα. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος που είναι πάνω από τον Τσίπρα».

«Δεν περνάει από το μυαλό μας η 'πασοκοποίηση'», πρόσθεσε σημειώνοντας πως ούτε τα στελέχη που ανήκαν στο παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ επιθυμούν κάτι τέτοιο και έκρινε «αναγκαίο» το φρεσκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση εφόσον γυρνούσε τον χρόνο πίσω στο 2015, αν θα υπέγραφε πάλι το μνημόνιο είπε: «Αν ήμασταν όπως τον Ιούλιο του 2015, ναι».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε πως «η κατάσταση που παραδώσαμε ήταν καλύτερη απ' ό,τι σήμερα. Η σημερινή κυβέρνηση καθυστέρησε σε αυτό το θέμα και δεν καταλάβαμε το γιατί» και όπως είπε «επικράτησε η σκληρή γραμμή στη ΝΔ για το προσφυγικό».