Πέρα από την ΚΟΕΣ, δηλαδή την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία επικεφαλής θα είναι πιθανότατα ο Πάνος Σκουρλέτης, τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας λαμβάνουν θέσεις τόσο στην Πολιτική Γραμματεία, όσο και στην επιτροπή Προγράμματος όπου επικεφαλής έχει αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά και στο οργανωτικό γραφείο.

Στην επιτροπή προγράμματος θα συμμετέχουν και άτομα τα οποία δεν ανήκουν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να στείλει το μήνυμα πως το νέο κόμμα έχει ανοιχτές πόρτες σε όλους τους ικανούς προοδευτικούς ανθρώπους που επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Όσον αφορά την εγγραφή των μελών η διαφημιστική καμπάνια θα ξεκινήσει άμεσα στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το πότε αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, δηλαδή σε λιγότερο από 15 ημέρες θα πρέπει να «βγει στον αέρα».

Εξάλλου χθες στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την ικανοποίηση τους από την μαζική κινητοποίηση στην απεργία, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι μπορούν να διακρίνουν την φανερή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν και την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook, ο οποίος μίλησε για «μειοψηφία» που υποκινεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ουσιαστικά προανήγγειλε, όπως σημείωναν, την πρόθεση του να επέμβει ώστε να στερήσει από τους εργαζόμενους το δικαίωμα της απεργίας.

Σημείωναν  επίσης πως είναι «ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να επιβάλει» και πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις «αποτελούν την απάντηση απέναντι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να επαναφέρει – μόνιμα αυτή τη φορά- τις ακραία νεοφιλελεύθερες προτάσεις ΣΕΒ -ΔΝΤ, για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και συγχρόνως να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα».

Εξάλλου σήμερα ο Αλέξης Τσιπρας, θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.