«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος  Η ταχύτητα, ο επαγγελματισμός και η αποτελεσματικότητα προκαλούν τον θαυμασμό μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της νυχτερινής άσκηση ΤΑΜΣ «ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019».

«Διαπίστωσα, βράδυ και σε αντίξοες συνθήκες, τις ικανότητες και τια αρετές του κάθε ένστολου. Από τον ακριτικό Έβρο γίναμε μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος. Είναι το δόρυ αλλά και η ασπίδα της πατρίδας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν ότι έχουν δίπλα τους όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και δυνατούς συμμάχους αλλά κυρίως ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά χέρια» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μετά την παρακολούθηση του βραδινού σκέλους της άσκησης, συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία του παρέδωσαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στον Έβρο και βράβευσε τους Εθνοφύλακες που ήταν παρόντες στην άσκηση.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία σε στατική έκθεση του οπλισμού ξηράς που χρησιμοποιήθηκε στη νυχτερινή μάχη.

Απευθυνόμενος στις γυναίκες και τους άνδρες που πήραν μέρος στην άσκηση ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν τα τελευταία δέκα χρόνια στις μεγάλες θυσίες τις οποίες αναγκάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Καθώς, όμως, η οικονομία μας μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, χρέος μας είναι από αυτό το μέρισμα ευημερίας να στηρίξουμε και πάλι τις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να ενισχύσουν κι άλλο την αποτρεπτική τους ισχύ».

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» διεξάγεται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.