Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά απευθύνει «προσκλητήριο» σε όσους επιθυμούν να πορευτούν μαζί του, αποδεχόμενοι τις ιδέες και την πολιτική του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί η διεύρυνση του κόμματος να είναι όσο το δυνατόν πιο πλατιά.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την επιτροπή προγράμματος η οποία δημιουργείται με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη και η οποία επιτροπή θα αποτελείται και από άτομα που δεν ανήκουν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και στην Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί μάλιστα και σε άλλες επιτροπές που δημιουργούνται, αφού ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς, καλώντας τους να συμμετέχουν σε ένα κοινό μέτωπο εναντίον της σημερινής κυβέρνησης.

Η νέα οργανωτική Γραμματεία, που ανέλαβε τη διαδικασία ανοίγματος του κόμματος  και την πορεία του προς το Τακτικό Συνέδριο αποτελείται από τους Έφη Καλαμαρά, Αντώνης Κοτσακάς, Κατερίνα Κνίτου, Κώστας Πουλάκης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέργιο Καλπάκη της ΔΗΜΑΡ και τους Νίκο Μπίστη και Χάρη Τσιόκα που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία.

Εξάλλου οι εγγραφές των μελών συνεχίζονται, ενώ στην Κουμουνδούρου περιμένουν να τους παραδοθεί η ψηφιακή πλατφόρμα, από την εταιρεία που την έχει αναλάβει, κάτι που υπολογίζεται να συμβεί στα μέσα του μήνα.

Πρόκειται για ένα αρκετά περίπλοκο πρότζεκτ, αφού υπάρχουν δεκάδες θέματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα γίνουν μέλη του κόμματος.

Παράλληλα με το ξεκίνημα των εγγραφών μέσω της πλατφόρμας θα ξεκινήσει και η διαφημιστική καμπάνια, η οποία ως κεντρικό μήνυμα θα έχει το σύνθημα που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε στην ομιλία του την Κυριακή στο φεστιβάλ της νεολαίας «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας». Παράλληλα όμως θα υπάρξει διαφημιστική καμπάνια που θα αφορά ξεχωριστά μέρη της κοινωνίας, δηλαδή τη νεολαία, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους κλπ.