Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην ανατικατάσταση του αιρετού και άμισθου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με ένα συμβούλιο έμμισθων διορισμένων ημετέρων. 

Σύμφωνα με τους ίδιους η ΠΝΠ «υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητα για ίδρυση νέων μονάδων». Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ζήτησαν να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας πως «κινδυνεύει ένα μοντέλο θεραπείας που βγάζει ετησίως 300 θεραπευμένα άτομα, έτοιμα να ενταχθούν στην κοινωνία». 

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, έκαναν λόγο για καθαρά πολιτικό ζήτημα και σημείωσαν «αυτό που ενοχλεί είναι η θεραπεία». Εξέφρασαν φόβους για αλλαγή της φιλοσοφίας των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και την «είσοδο των υποκατάστατων από το παράθυρο» όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, καθώς και «την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στον ευαίσθητο αυτό χώρο».