Ο Μάικ Πομπέο αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενος από την Αχρίδα. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας. 

Το Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο αργότερα στις 11:25 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Για τις 12:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, με τις συνομιλίες να αναμένεται να εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με κυριότερες την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, που αφορά και το σύνολο των Αμερικανικών Βάσεων στην Ελλάδα. 

Το απόγευμα ο Μάικ Πομπέο θα απευθύνει ομιλία στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεν θα μπορούσε βέβαια επίσημη επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου, που αφορά μάλιστα τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα, να μην προκαλέσει και τις ανάλογες αντιδράσεις. 

Έτσι με σύνθημα «Pompeo Go Home» καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στην επίσκεψη, το ΚΚΕ. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.