«Στη διπλωματία δεν λέμε εκ των προτέρων τι αποφάσεις θα πάρουμε. Μπορώ, όμως, να σας πώ ότι κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες στο Αιγαίο και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουμε στρατικοποίηση των θεμάτων και να υπάρξει αποκλιμάκωση και να φτάσουμε σε αποτέλεσματα που θα είναι αμοιβαία αποδεκτά. Υπάρχουν όρια. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις, αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Δένδια. 

«Ως ΗΠΑ ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις σε διεθνή ύδατα γίνονται με βάσει διεθνείς κανόνες και είπαμε στην Τουρκία ότι δράσεις σε διεθνή ύδατα είναι αναπόδεκτες και θα αναλάβουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να είναι νόμιμες όλες οι ενέργειες που γίνονται» τόνισε.

«Δεν θα σας πω τι είπα με τον κύριο Μητσοτάκη, ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις σε διεθνή ύδατα είναι μη αποδεκτές» κατέληξε, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συζήτηση που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό.