Τα νέα μέλη που εγγράφονται και που θα συνεχίζουν να εγγράφονται και με την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας σε λίγο καιρό, αναμένεται να καθορίσουν την ταυτότητα και την λειτουργία του κόμματος, αφού όλο και πιο συχνά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως όλες οι εκκρεμότητες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο συνέδριο, όπου θα πρέπει επίσης να επιλεγούν και τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν το κόμμα στο μέλλον.

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κλείσει το ζήτημα της εκλογής του από τη βάση, αυτό συνεχίζει να επανέρχεται στο προσκήνιο με πολλά στελέχη να θεωρούν πως κι αυτό, όπως και η αλλαγή του ονόματος θα πρέπει να αποφασιστούν από τα μέλη.

Τα μέλη θα αποφασίσουν και για την κατάρτιση των κομματικών οργάνων, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν αρκετά νέα πρόσωπα σε θέσεις «κλειδιά» και πρόσωπα τα οποία θα προέρχονται από άλλους χώρους κι όχι από τον «βαθύ παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ».  

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στην εξόρμηση για την εγγραφή των μελών, καθώς αναμένεται να μιλήσει στις επαρχιακές πόλεις όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει «ρεύμα», όπως είναι η Κρήτη και η Πάτρα.    

Η επίσκεψη Πομπέο  

Εξάλλου χθες στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν την επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως ήταν θετική στο πλαίσιο που ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του είχαν ήδη προετοιμάσει το δρόμο με την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια:

«Παρόλαυτα» σημείωναν κομματικές πηγές «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει καμία ενεργητική πρωτοβουλία ακόμη και εκεί που το έδαφος είχε ήδη προετοιμαστεί από εμάς» πρόσθεταν κι εξηγούσαν: «Συγκεκριμένα, δεν ακούστηκε ούτε λέξη για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την παραβατική της συμπεριφορά, ενώ σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στο Κογκρέσο. Η Κυβέρνηση φαίνεται μάλιστα να αδρανεί και στο μέτωπο των κυρώσεων της ΕΕ, μολονότι αυτές έχουν ήδη αποφασιστεί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμμετείχε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία από τις σημαντικές επιτυχίες της ελληνικής διπλωματίας».