Την αρχή έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που διερωτήθηκε στο  Facebook «γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή» της ασθενούς που πέθανε χθες, Κυριακή, κατά τη μεταφορά της από τον Πύργο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο κ. Κικίλιας σήκωσε το γάντι και απάντηση με ανάρτησή του στον κ. Πολάκη, καταλογίζοντας τόσο στον ίδιο όσο και στον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ευθύνες για το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ρίου.

Ο υπουργός, αφού εξηγεί για ποιον λόγο δεν έγινε αεροδιακομιδή της ασθενούς, κλείνει την ανάρτησή του γράφοντας: «Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας. Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

Δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει εκ νέου ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε μια μακροσκελή του ανάρτηση, απαντά σε κάθε τι που έθεσε ο κ. Κικίλιας ενώ για το υστερόγραφό του σημειώνει: «η ώρα θανάτου της Ασθενους αναφέρεται πως ήταν 6.30 το απόγευμα στο ύψος της Άρτας έχοντας ξεκινήσει απο τον Πύργο .ΔΗΛΑΔΗ υπήρχε άφθονος χρόνος με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να μεταφερθεί η ασθενης !!!!! (Εκτός αν στην Αριστοτέλους πλέον νυχτώνει Οκτώβρη μήνα απο τις τρεις το μεσημέρι....)».