«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως μπορεί να βασιστεί στις διαπροσωπικές σχέσεις με τον Ερντογάν, ευελπιστώντας πως ο Τούρκος πρόεδρος θα σεβαστεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» σημειώνονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζονταν πως θα έπρεπε η χώρα μας να έχει στραφεί ήδη στους Ευρωπαίους εταίρους της. «Η ΕΕ σε σύνοδο της, στην οποία παραβρέθηκε και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την στήριξη των εταίρων μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει αυτή την κατάκτηση να πάει χαμένη» έλεγαν χαρακτηριστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Κύπρος απευθύνεται φυσικά στην Ευρώπη, ζητώντας την στήριξη της, όμως σίγουρα το αίτημα αυτό θα είχε πολύ μεγαλύτερη «δύναμη» εάν προέρχονταν και από την Ελλάδα. Ουσιαστικά έχουμε αφήσει την Κύπρο μόνη της στην ΕΕ κι αυτό σίγουρα δεν βοηθάει», σημειώνονταν.

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Ρίκερ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης συναντήθηκαν χθες με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ. Ο κ. Ρίκερ είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου με τη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ, η αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα της Συρίας και τα Βαλκάνια.