Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η ελληνική πλευρά επέλεξε να διαπραγματευτεί μόνη της κι όχι με την ΕΕ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απομόνωση.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η θέση μας για την αντιμετώπιση της επιβολής δασμών σε Ευρωπαϊκά και δη σε Ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ότι αυτό αποτελείπρωτίστως εθνικό αλλά,ταυτόχρονα, και ευρωπαϊκό πρόβλημα.Κατά συνέπεια  θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κοινής εξωτερικής πολιτικής και της αλληλεγγύης. Ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις δηλώσεις του φαίνεται να αποκλίνει από αυτή την θέση.

Έτσι, αντί να συνταχθεί με τους ομόλογους του για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην αμερικανική πλευρά, προτίμησετην αυθαίρετη,  μονομερή διαπραγμάτευση η οποία τέλειωσε συνοπτικά πριν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για την επιβολή δασμών σε Ελληνικά Προϊόντα στον Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η τακτική αυτήτης κυβέρνησης της ΝΔ, να μην επιδιώκει την συνδιαμόρφωση μετώπου στην ΕΕ, οδηγεί στην απομόνωση. Ταυτόχροναδε,οι μεγαλοστομίες σταματούν στα δελτία τύπου καθώς δεν έθεσε το θέμα στην αμερικάνικη πλευρά  με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην χώρα μας. Το θύμα, βέβαια, παραμένει ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος.