Ο Θανάσης Πλεύρης, μιλώντας για διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «Ξεκαθαρίζουμε. Το κατηγορητήριο είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια της προανακριτικής και για άλλα αδικήματα, διαβάζουμε και για άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα. 

Εσείς επιλέξατε με τρεις μαρτυρίες να σύρετε 10 πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη, εμείς ερχόμαστε και με επαρκές αποδεικτικό υλικό».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ακόμα λόγο για αλληλουχία γεγονότων στις περιπτώσεις των παραιτήσεις της Ελένης Ράικου και του Γιάννη Αγγελή, που καταγγέλλουν παρεμβάσεις και πιέσεις για την υπόθεση. 

Πιο συγκεκριμένα, για την Ελένη Ράικου:

«Έχοντας χρεωθεί τον φάκελο δέχτηκε δυο φορές επίσκεψη από δημοσιογράφο που την ενημέρωσε για βίντεο με πολιτικό πρόσωπο να λαμβάνει χρήματα για την υπόθεση Novartis. 
Παράλληλα δέχεται δυο τηλεφωνήματα από τον Παπαγγελόπουλο: 

-    «Ακόμα δεν έστειλες τη Νοβάρτις στη Βουλή;»
-    «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανέναν χωρίς στοιχεία» 
-    «Έχεις στοιχεία» 
-    «Δεν είμαι αυτής της σχολής» 
-    «Κάτσε τότε να δούμε αν θα σου βγει σε καλό». 

Αυτή η στιχομυθία έφτανε για προανακριτική». 

Αλληλουχία: Πιέζετε Ράικου. Δεν ενδίδει. Δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο και παραιτείται. 

Για τον Γιάννη Αγγελή

«Ο κ. Αγγελής είναι ο πιο ικανός και αδάμαστος εισαγγελέας». { παρέμβαση Λάππα: «Σιγά»}. Γιατί σας το λέω; Δεν το λέω εγώ «ικανό, έντιμο και αδάμαστο». Ο Παπαγγελόπουλος το 2016 τον έλεγε. Και η Τσατάνη και ο Αγγελής λέει ότι είχαν παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου. Αυτός ο άνθρωπος έδωσε μαρτυρία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κουκουλοφόροι μάρτυρες. 

Ο κ. Αγγελής άντεξε δυο μήνες. Έχουμε δημοσίευμα στη Δημοκρατία που λέει ότι αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι, και την παραίτηση του Αγγελή με 40σέλιδη επιστολή. Που λέει ότι κάποιοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε διώξεις χωρίς στοιχεία. 

Ο κ. Αγγελής καταγγέλλει τον ενορχηστρωτή Ρασπούτιν και στη συνέχεια πως οι εισαγγελείς είχαν προαποφασίσει, ότι ήταν ενήμερη η κ. Δημητρίου και ο κ. Καλογήρου. Δεν πρέπει να τα διερευνήσουμε; Κοιτάχτε και τη νέα αλληλουχία. 

Ο ένας προστατευόμενος όταν ήρθη το καθεστώς προστασίας του είπε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις να καταθέσει εναντίον Σαμαρά, Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη.  Ο ίδιος όταν αρνείται να δώσει κατάθεση, έρχεται δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο προαναγγέλλει κατάθεση σε βάρος του και το τέλος του καθεστώτος προστασίας της. 

Αλληλουχία: Άρνηση προστατευόμενου μάρτυρα  – δημοσίευμα Ντοκουμέντο για άρση προστασίας – αρση προστασίας.

Ο Θάνος Πλεύρης, θυμίζοντάς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισαν με λιγότερα στοιχεία την προανακριτική σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, τόνισε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επικαλούμενος την πείρα του, σας ζήτησε με τρεις καταθέσεις προστατευομένων να πάτε σε προανακριτική, τώρα δεν είναι αρκετά αυτά για να σας πείσουν να ψηφίσετε προανακριτική;»