Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσε να σέρνεται αυτή η ιστορία από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Αλλά εφόσον επέλεξε την σημερινή διαδικασία η απουσία του συνιστά δειλία. Έπρεπε να είναι εδώ να ακούσει εκείνον που κατονομάζει ως Ρασπούτιν και να αναλάβει την ευθύνη να τον οδηγήσει σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβασνισμού. 

Αν είναι μια φορά δειλός ο Μητσοτάκης κάνοντας το χατίρι του Σαμαρά, είναι δυο φορές δειλός που δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα. Άντε λοιπόν και την έστησε την σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος, πως την έστησε; Μόνος του; Για προσωπικό όφελος; Εκτός αν θέλετε να αποδείξετε ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε προσωπικά με τον Γεωργιάδη και τον Λοβέρδο. 

Δεν λέτε αυτό. Λέτε ότι έστησε σκευωρία προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέτε. Ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τον εξαιρείτε; Σας έπιασε ο πόνος; Όχι βέβαια, θέλετε να γλιτώσετε τον διεθνή διασυρμό».

«Από μικρό παιδί πρώτη φορά βλέπω τέτοια εικόνα»

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πρωτοφανή την εικόνα της απουσίας κυβερνητικών στελεχών από την αίθουσα, τονίζοντας «Είμαι 10 χρόνια σ’ αυτή την αίθουσα και όσο παρακολουθώ από μικρό παιδί, αυτή την εικόνα δεν την έχω συναντήσει ποτέ. Ούτε εγώ ούτε κανείς μας. Σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία για ένα θέμα που είναι πολύ κρίσιμο. 

Κατηγορείτε έναν πρώην υπουργό, έναν πολιτικό σας αντίπαλο. Του καταλογίζετε πέντε κακουργήματα και δεν έχει τα κότσια να είναι εδώ ο πρωθυπουργός, ή έστω ένας υπουργός. 

Ξεκινάτε την διαδικασία παραπομπής ενός πολιτικού σας αντιπάλου σε ειδικό δικαστήριο, το ελάχιστο που θα όφειλαν να κάνουν θα ήταν να σταθούν στο ύψος των κοινοβουλευτικών περιστάσεων να βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα και να λάβουν τον λόγο. Αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα, να το βάλουν στα πόδια. 

Γιατί είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν μεν μέρος στην προανακριτική επιτροπή, θα έχουν ως σκοπό όμως να μιλήσουν για το σκάνδαλο της Novartis και όχι για τον χειρισμό της υπόθεσης από πλευράς Παπαγγελόπουλου. 

«Είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης. Η συμμετοχή μας στην προανακριτική θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης πως στήθηκε ο άθλιος μηχανισμός που εν μέσω κρίσης τον ανάγκαζε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακά του. 

Όσες φορές και να μιλήσετε για σκευωρία δεν θα μας κάνετε να ξεχάσουμε το πραγματικό σκάνδαλο. Με την επιλογή σας να πάτε σε προανακριτική μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε. Θα μας δώσετε την ευκαιρία να θυμίσουμε στους Έλληνες τι εστί Novartis».