«Εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε άθλια επίθεση» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας για «σχέδιο σε βάρος μου». Μάλιστα απέδωσε την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε πιέσεις του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό. «Προδότες της παράταξης που εκμεταλλέυτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες να εκβιάζουν και να απειλούν με νέα προδοσία προκειμένου να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν έχω να χάσω τίποτα πια. Είμαι συνταξιούχος και δεν έχω βλέψεις. Είμαι απλός άνθρωπος που δεν διστάζω όμως να συγκρουστώ. Παρεπιμπτόντως, αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω ασυλία; Δεν θα με προστάτευε ο Τσίπρας, βάζοντάς με βουλευτή;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και συνεχίζοντας σημείωσε:

«Ο Στουρνάρας λέει «Δεν γνωρίζω αν παρενέβαινε κάποιος στα καθήκοντα των εισαγγελέων». Ο κ. Λοβέρδος, δεν υπέβαλλε μήνυση σε βάρος μου, αλλά κατά των εισαγγελέων και των μαρτύρων. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει «επειδή έχει σημειωθεί σωρεία παραλείψεων κατά την έρευνα των εισαγγελέων, θεωρώ ότι δεν είναι προϊόν αμέλειας, αλλά πολιτικής καθοδήγησης». Για μένα προσωπικά ο Βενιζέλος δεν αναφέρει τίποτα. 

Από την δεύτερη κατάθεση της Ράικου επισημαίνω το σημείο που λέει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν επενέβαινα και με ποιον τρόπο στα καθήκοντα της Τουλουπάκη. Έχει κανείς αμφιβολία ότι είναι πολιτική η δίωξη μου;. Τα βάζετε με μένα, ελπίζοντας ότι η λάσπη που θα ρίξετε θα πιάνει και τον Τσίπρα».

Στην προσπάθεια αποδόμησης των καταγγελιών σε βάρος του, έβαλε στο «στόχαστρο» την Ελένη Ράικου, τον Γιάννη Αγγελή αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Για την Ελένη Ράικου: «Την ίδια μέρα έδωσε δυο καταθέσεις. Περιορίζεται να λέει για τα δυο τηλεφωνήματα. Απορώ με την κ. Ράικου, όχι γιατί λέει ψέματα αλλά γιατί τα λέει άγαρμπα. Δεν ήταν υποχρεωμένη από την νόμο να την στείλει στη Βουλή αν υπήρχε όχι εμπλοκή αλλά απλή αναφορά πολιτικού ονόματος; Χρειαζόταν αυτό δικό μου τηλεφώνημα; 
Πολλά τα ερωτήματα για την Ράικου. Θα αναγκαστεί να απαντήσει στην προανακριτική. Σήμερα θέτω στην κρίση σας. Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς το 2013. Η επιλογή της έγινε και τις δυο φορές με οριακή πλειοψηφία 6-5 και τις δυο φορές. Το 2013, μόλις είχε προαχθεί σε αντιεισαγγελέα Εφετών όπως και η Τουλουπάκη. 

Η Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της. Στην επιστολή της δεν αναφέρει τίποτα για Ρασπούτιν και Παπαγγελόπουλου. Μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο, διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους. Και καταλήγει: «Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσία και διαφθοράς που έχουν σκοπό την συγκάλυψη….». Μετά ανακάλυψε τον Ρασπούτιν. Δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για παρεμβάσεις μου στο έργο της. Είναι αποκαλυπτικό ότι 1,5 χρόνο μετά την παραίτησή της, έβαλε κύκλους της να το πράξουν.  Οι εισαγγελείς έχουν κύκλους; Γιατί δεν πήγε στον εισαγγελέα να τα πει και να με καταγγείλλει. Στείλτε με στο έκτακτο στρατοδικείο, το ειδικό δικαστήριο είναι πολύ λίγο. 

Πριν αναλάβουν δράση οι κύκλοι της κυρίας Ράικου, είχαν υπάρξει δημοσιεύματα για τον γιατρό σύζυγό της. Η κ. Ράικου κατέθεσε ότι είναι γνωστή η σχέση μου με την κ. Τουλουπάκη. Μα και με την Ράικου είναι γνωστή. Να σας θυμίσω ότι και πριν και μετά συναντιόμαστε για διάφορα θέματα. Όταν ήμουν υπουργός μου έφερνε γλυκά μέχρι και γραβάτες μου έχει φέρει.  Η φιλική μας σχέση και οικειότητα που είχαμε, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να την πάρω τηλέφωνο και να της μιλήσω επιτακτικά. Οι σχέσεις μας συνεχίστηκαν και μετά την παραίτησή της. Μου ζητούσε να την βοηθήσω για τα πειθαρχικά. Και μετά από 18 μήνες οι κύκλοι της θυμήθηκαν τον Ρασπούτιν. 

Παραμονή της παραίτησής της, με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Μου ζήτησε να την βοηθήσω να ανανεωθεί η θητεία της για 3η φορά. Της απάντησα ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί ο Άρειος Πάγος ποτέ δεν ανανεώνει για 3η φορά». 

Για τον Γιάννη Αγγελή: «Η φαντασία και οι συνειρμοί του Αγγελή, οδηγούν στον Ρασπούτιν. Μόλις επέστρεψε από τη Βιέννη, πήγε μαζί με την Παπασπύρου στο γραφείο του Καλογήρου.  Αν ισχύουν όλα αυτά, έχουμε ανεπίτρεπτη παρέμβαση δυο ανωτάτων εισαγγελικών λειτουργών που σχεδιάζουν και επιζητούν απομάκρυνση υπουργού από την κυβέρνηση. Γιατί είμαι ακόμα ελεύθερος .Γιατί δεν με συλλαμβάνεται τώρα; Την διάβασε κανείς νομικός την δικογραφία;

Εγώ δεν είχα νταβατζήδες και προστάτες. Πάντα ήμουν μόνος. Ρωτήστε όποιον εισαγγελέα θέλετε πως τους μιλούσα. Αν οι ισχυρισμοί του Αγγελή δεν είναι φαντασιώσεις, η Δημητρίου τι έκανε; Μήπως πρέπει να την ελέγξουμε και εκείνη που δεν άσκησε τα καθήκοντά της εναντίον μου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αγγελής έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά, Λοβέρδου κλπ. 

Πότε αποφάσισε την ανάσυρση των μηνύσεων από το αρχείο; Όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται οι παραλείψεις του στην υπόθεση Νοβάρτις».

Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Άφησα για το τέλος τον Σαμαρά. Τον άνθρωπο που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια και την πατρίδα και τη ΝΔ. Δεν θέλω να αναφερθώ στο παρελθόν του. Για την αχαριστία, την προδοσία, την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, την Πολιτική Άνοιξη.  Αν χρειαστεί λίγο πριν το εκτελεστικό απόσπασμα, θα αναφερθώ στο τι μου έλεγε, πως αποκαλούσει κάποιους… 

Ο Σαμαράς δεν έχει μηνύσει μόνο εμένα, τον Τσίπρα, τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς. Έχει μηνύσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – είμαι παλιός και τα θυμάμαι-. Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, για να προστατευθεί από τις κατηγορίες Μητσοτάκη πως χρηματίστηκε. Είχε πει για τον Μητσοτάκη ότι έχει μηδενική αξιοπιστία. Βασίζεται στην αμνησία του λαού και πετά λάσπη. 

Μήνυσε και τον μακαρίτη τον Βασίλη τον Μαγγίνα, γιατί είχε πει κάτι που δεν του άρεσε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά για πλεκτάνη και σκευωρία, δεν αποκλείεται στο τέλος να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν δεν τον κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Κλείνοντας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημείωσε: «Συνεχίστε την διαδικασία σε βάρος μου μέχρι το τέλος. Στηριχθείτε στις μηνύσεις του Σαμαρά και στις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή, στα δημοσιεύματα. Το έχουν αντιληφθεί και για να προλάβουν το φιάσκο προσπαθούν να προκαλέσουν νέα έρευνα σε βάρος μου. Επιχειρούν με πιέσεις, απειλές εκβιασμούς, κολακείες και χρηματισμό να στρατολογήσουν ψευδομάρτυρες».