Ήταν σχεδόν δεδομένο πως η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, θα προκαλέσει ένα τελευταίο γύρο έντασης στη συζήτηση και έτσι και συνέβη. «Με τις ομιλίες που ακούω μου έρχεται να βάλω τα γέλια» ξεκίνησε ο Παύλος Πολάκης, προοικονομώντας την συνέχεια. 

«Και ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης και ο Σαλμάς, ξέρετε γιατί κουνιέστε; Επειδή έγιναν δυο εκλογές το 2015 και παραγράφηκαν τα αδικήματά σας» σημείωσε ο Παύλος Πολάκης για να συμπληρώσει: «Εμείς γυρίσαμε την υπόθεση στους δικαστές για να ψάξουν για μαύρο χρήμα. Η απιστία είναι αποδεδειγμένη. Ο Λοβέρδος τιμολογεί φάρμακο αντί για 3362 ευρώ, 4210 ευρώ, τα 900 ευρώ διαφορά δημιουργούν 1.000.000 ευρώ ζημιά στο Δημόσιο. Αυτό είναι απιστία. Είναι κακούργημα». 

Τέλος προειδοποίησε την κυβέρνηση «Μην λέτε πολλά, ότι μπήκαν στο αρχείο. Στο αρχείο είχε μπει και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου και τώρα είναι φυλακή». 
Γεωργιάδης:  Με βλέπεις και τρέμεις σύγκορμος

Τον λόγο πήρε επί προσωπικού ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να ομολογεί «Αν και είναι λίγο ντεμοντέ η φασαρία με τον Πολάκη…». «Κάνατε εξεταστική για την Υγεία, δεν μπορέσατε να τα αποδείξατε. Το περίφημο πόρισμά σας για την εξεταστική, ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση. 

Για την σημερινή προανακριτική πιθανότερο εσείς να καταλήξετε στον εισαγγελέα παρά εγώ. Θα πρέπει να ερωτηθούν οι μάρτυρες αν πράγματι τους ξέρατε. Άρα λοιπόν επειδή εισαγγελέας δεν είσαι, όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος, πάμε στην προκαταρκτική».  

Πολάκης: Ληστέψατε δημόσιο χρήμα

Ο Παύλος Πολάκης, δεν μπορούσε να αφήσει την τελευταία φράση του Άδωνι Γεωργιάδη να «πέσει κάτω» και ξαναπαίρνοντας τον λόγο συνέχισε «Είπε ότι τον βλέπω και τρέμω, εγώ αυτόν. Το ότι έγιναν δυο φορές εκλογές το 2015, δεν σημαίνει ότι δεν υπογράψατε απόφαση για φάρμακο πολύ παραπάνω απ’ όσα άξιζε. Αυτό σημαίνει έξτρα δαπάνη και ληστεία του δημοσίου χρήματος. 

Όταν ξεκίναγε η κουβέντα, έκανες από μακριά χειρονομίες. Τέτοιους ακροδεξιούς σαν και την πάρτη σας, τρώμε πέντε για πρωινό».