Τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ οι υπολογισμοί όλων βάσει «γραμμής» των κομμάτων και απουσιών, έβγαζαν αποτέλεσμα 179 υπέρ – 82 κατά της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση του αποτελέσματος, ήρθε να δώσει ένα ηχηρό «χαστούκι» στις βεβαιότητες

Τα 172 υπέρ και 84 κατά που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μπορεί να μετατράπησαν μετά την επανακαταμέτρηση σε 173  και 83 αντίστοιχα, άφησαν όμως 6… ορφανές διαφοροποιήσεις. Για την πατρότητα αυτών μάχονται με ανακοινώσεις Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη, χρεώνοντάς την η μια στην άλλη. 

Τον ρόλο τους βέβαια, σ’ αυτήν την εξέλιξη, έπαιξε και η αποχώρηση από την διαδικασία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του ΜεΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης, που περιόρισε τους βουλευτές στους οποίους μπορεί να χρεωθούν οι άκυρες, η λευκή αλλά και η έξτρα ψήφος κατά της παραπομπής. 

Πηγές ΝΔ: Εμείς ήμασταν μπετόν

«Εμείς ήμασταν "μπετόν"», σχολίαζαν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι «διαρροές» στη χθεσινή μυστική ψηφοφορία για την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξαν «αντάρτες» που πήγαν κόντρα στην πρόταση της πλειοψηφίας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα

Τις διαρροές από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία, σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν γι' αυτό κι έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα...».

ΚΙΝΑΛ: Στο τέλος θα μας πουν και τον Παπαγγελόπουλου, ΠΑΣΟΚο

Στην κατεύθυνση των «καραμανλικών» της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως: «Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. 

Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση. Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους έξι πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. 

Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας  στην συγκεκριμένη υπόθεση. Στο τέλος βέβαια κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».