Μιλώντας, μάλιστα, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Και εσείς να βρισκόσασταν εκεί κ. Παπαδάκη, το χέρι σας και το πόδι σας θα το σηκώνατε να ρίξετε μια κλωτσιά».

Πιο συγκεκριμένα και περιγράφοντας το περιστατικό, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Φύλαγαν, αυτό, ένα άψυχο κουφάρι εκεί και έκαναν καταστολή μέσα στη διαδήλωση. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου ήταν στην διαδήλωση, γυναικόπαιδα και οι ΜΑΤατζήδες, αυτοί οι 5 – 6, μπήκαν μέσα στη διαδήλωση, όλα τα πλάνα το έδειχναν. Ήταν κάτω στον δρόμο, όχι στο παρκάκι με το άγαλμα. Κάποιοι κρατάν και ανάποδα τα γκλομπ, που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. 

Ο διαδηλωτής που δήθεν «έδειρε», έχει ακάλυπτο πρόσωπο, δίχως κράνος, ούτε κρατά τίποτα στα χέρια. Η άμυνα των διαδηλωτών, όταν ο άλλος επιτίθεται με χημικά με κρότου λάμψης και με γκλομπς μέσα στην διαδήλωση είναι φυσιολογική. Και εσείς να βρισκόσασταν εκεί κ. Παπαδάκη, το χέρι σας και το πόδι σας θα το σηκώνατε να ρίξετε μια κλωτσιά.».

Το απόσπασμα από το 16:40 ως το 17:50 του βίντεο

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το πρόβλημα βρίσκεται στην στάση των ΜΑΤ, ενώ δικαιολόγησε και την διαχρονική… αντιπάθεια προς το άγαλμα του Τρούμαν.

«Το πρόβλημα το μεγάλο βρίσκεται στην στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που χειρίστηκαν έτσι το ζήτημα. Το ότι επιτέθηκαν ενώ προστάτευαν ένα άγαλμα, ενός γνωστού μακελάρη, ο οποίος πήρε την απόφαση να ρίξει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Εκείνου που είχε εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα, όταν έφευγαν οι Βρετανοί από εδώ και έμπαιναν τα αμερικανικά στρατεύματα και οι Αμερικάνοι για να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στις εξορίες και τις φυλακές, σε εκτελέσεις και σε βασανιστήρια. Σε μια περίοδο παρανομίας μεγάλης του Κομμουνιστικού Κόμματος, μέχρι το 1974. Είναι αυτός που ξεκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και όταν όλοι οι λαοί πίστευαν ότι θα υπήρχε περίοδος ειρήνης».