Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώτου υπουργού Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά (Εντός Παρενθέσεως; ). 

«Ήμασταν προετοιμασμενοι παρα πολύ στα τρια χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση {…} Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης».

Διαφωνία για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ το ’14 

Ο Νίκος Βούτσης, δεν έμεινε όμως στην συγκεκριμένη εκτίμηση. Αντίθετα προχώρησε και σε αποκαλύψεις, δηλώνοντας πως το 2014, υπήρχε εσωκομματική διαφωνία σχετικά με αν θα έπρεπε να αξιοποιηθεί η προεδρική εκλογή για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά ή όχι. 

Στάση πληρωμής χωρίς να ανοίξει ρουθούνι

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημείωσε πως το βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, «σπάει τη σιωπή για το πρώτο εξάμηνο και κάνει προσπάθεια να δείξει λάθη και ανεπάρκειες, νίκες και ήττες». «Έχουμε συνολικά την ευθύνη να μιλήσουμε για το πρώτο εξάμηνο» επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «εμείς θεωρούσαμε τη στάση πληρωμής στο ΔΝΤ υπερόπλο, και τελικά έγινε στάση πληρωμής και δεν άνοιξε ρουθούνι».

Αντικείμενο του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, με τίτλο «(Εντός Παρενθέσεως;)» είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018.