Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δραγασάκης σημειώνει: «Επειδή διάφοροι σπεύδουν, κακεντρεχώς, να εκμεταλλευθούν οτιδήποτε: Και σοβαρή προετοιμασία είχαμε κάνει & πάντα υπάρχουν θέματα & καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία. Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία & όχι την ατάκα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώτου υπουργού Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά (Εντός Παρενθέσεως; ), είπε ότι «παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμο κυβερνητικό πρόγραμμα ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».

Ο κ. Βούτσης επανήλθε στη συνέχεια με νέα δήλωση, στην οποία διευκρίνισε ότι «ενώ προγραμματικά -και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού- ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο, από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο -εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο- να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό».