Την ώρα που ο αρχηγός του κόμματος θα επισκέπτεται την Αχαΐα αρκετά άλλα στελέχη έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, ανά δίδυμα, δηλαδή ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα από την Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να ενεργοποιήσουν κυρίως τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και να εξηγήσουν το σχέδιο του κόμματος για την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας που σαφώς θα κάνει και πιο εύκολη την εγγραφή των μελών, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνεται μέλος, ενώ μοναδική απαίτηση θα είναι στη συνέχεια να επισκέπτεται την τοπική οργάνωση προκειμένου να παραλάβει την κομματική του ταυτότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσει και μια διαφημιστική καμπάνια για την εγγραφή των μελών στην οποία το κεντρικό σύνθημα θα είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος στο φεστιβάλ της νεολαίας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου», ενώ συγχρόνως θα υπάρχουν και διάφορα άλλα διαφημιστικά που, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, θα αφορούν διαφορετικά στρώματα της κοινωνίας, όπως οι γυναίκες, οι νέοι, οι εργαζόμενοι κλπ.

Όσον αφορά την περιοδεία του Τσίπρα στην Αχαΐα, σήμερα  ο Πρόεδρος του κόμματος θα επισκεφθεί την Ακράτα, το Αίγιο, τον Σκιαδά Τριταίας με τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας την Πάτρα.

Αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το
προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη
κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα.

Το βράδυ στις 7.30 στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα παέι στις Βρυξέλλες και θα παραβρεθεί ως παρατηρητής στην επικείμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που προηγείται της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..