Ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο tvxs, χαρακτηρίζει σημαντικό λάθος την εμπιστοσύνη που έδειξε το κόμμα του στον Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας, στη αρχική πιο κρίσιμη φάση, σε ένα άνθρωπο που όπως αποδείχτηκε είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαινε» σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ» πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κάπως… ετεροχρονισμένη αυτή επίθεση του Γιάννη Δραγασάκη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, έρχεται πάντως λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της κινηματογραφικής απόδοσης του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη από τον Κώστα Γαβρά, η οποία και απεικονίζει τον Γιάννη Δραγασάκη ως τον «κακό» της κυβέρνησης.