«Προσπαθείτε να κάνετε τον πολίτη ρουφιάνο του συμπολίτη του. Με ένα κινητό, με ένα sms που θα στέλνει ο καθένας, θα τρέχει ο αστυνομικός να συλλάβει τον καπνιστή. Όχι τον κλέφτη, αλλά τον καπνιστή. Αυτές οι λογικές είναι περίεργες» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

«Το ζητούμενο σε μια Δημοκρατία είναι όταν λαμβάνεται ένα μέτρο να ερωτώνται και εκείνοι που τους αφορά. Εμείς τι λέμε; Θέλει ένας πολίτης να έχει μαγαζί καπνιστών; Να έχει. Θέλει να έχει μαγαζί μη καπνιστών. Να έχει. Δώστε το δικαίωμα της επιλογής. Γιατί πρέπει να επιβάλλεται κάτι δια του ροπάλου;», είπε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα ζημιώσει τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει απώλειες στα έσοδα του κράτους και επικαλέστηκε παλαιότερη έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Εστιατορίων, σύμφωνα με την οποία, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μειώθηκε ο τζίρος κατά 40%.

«Το 2015 στην Αγγλία έκλεισαν 7.000 παμπ μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αν κλείσουν εδώ 7.000 μαγαζιά θα είστε ικανοποιημένοι;», συνέχισε και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Για εμάς, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν πρέπει να ψηφιστεί. Πρέπει να δίνεται το δικαίωμα στα μαγαζιά να έχουν χώρο καπνιστών. Αυτό είναι Δημοκρατία. Με αυτό το νόμο θα επιφέρετε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις. Θα απολυθούν σερβιτόροι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζετε ένα αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν οι πολίτες. Ενδιαφέρεστε για την υγεία των πολιτών. Και τα παϊδάκια κάνουν κακό στην καρδιά. Θα τα κόψουμε;» κατέληξε παρομοιάζοντας τα... παϊδάκια με το τσιγάρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην τροπολογία που αφορά τον διορισμό νέου διοικητή στο Άγιον Όρος, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την επιλογή από την κυβέρνηση του κ. Μαρτίνου. «Το Άγιο Όρος είναι ιερός τόπος όχι μόνο για την Ορθοδοξία αλλά και για τις διεθνείς σχέσεις μας», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τι σημαίνει Άγιον Όρος για την Ορθοδοξία. Αντί να βάλετε κάποιον που να μπορεί να εργαστεί γι' αυτό, τοποθετείτε τον κ. Μαρτίνο, τον εφοπλιστή, για να το διοικήσει. Έχει θεολογικές γνώσεις; Μπορεί να προσφέρει κάτι;», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Μίλησε επίσης για την περίπτωση του μικρού Ραφαήλ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει λάθη». «Λέτε ότι θα ενισχύονται οι ευαίσθητες ομάδες. Εσείς στις ευαίσθητες ομάδες βάζετε τους λαθροεισβολείς», όπως τους χαρακτήρισε, «ενώ για εμάς στις ευαίσθητες ομάδες συγκαταλέγονται οι ανάπηροι, οι κωφοί, ο Ραφαήλ. Να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο. Όπως ακριβώς θα κάνατε κι εσείς εάν επρόκειτο για την οικογένειά σας».
O κ. Bελόπουλος αναφέρθηκε και στην τουρκική εισβολή στη Συρία. «Σε κάθε παραβίαση από την Τουρκία η κυβέρνηση επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάννης. Μα η εισβολή των Τούρκων στη Συρία την έχει καταργήσει τη Συμφωνία. Ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει όλες τις συμφωνίες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε με σοβαρότητα όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί μας δεν κάνουν τίποτα για τη σφαγή των Κούρδων από τους Τούρκους. Υπάρχει απάθεια των Ευρωπαίων, απάθεια των Ελλήνων, των Αμερικανών, ακόμα και των Ρώσων. Όλοι είναι στο παιχνίδι».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια στη Σάμο και υποστήριξε ότι δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι από τη λειτουργία των hotspots. «Δεν έχετε σχέδιο αντιμετώπισης», είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ ζήτησε «να κλείσουν οι ΜΚΟ και να εφαρμοστούν τεχνικές απώθησης (push-back)».