«Δεν μπορεί να γίνεται διάλογος βασισμένος σε fake news. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε στην αρχή ότι το θέμα αφορά 350.000 ψηφοφόρους του εξωτερικού. Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 2012, η κυβέρνηση της ΝΔ έλεγε ότι αφορά τουλάχιστον 3,7 εκατ. ανθρώπους» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του επιδιώκει μία λύση που να είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τη δημοκρατική αρχή. «Η πρότασή μας είναι αυτή που επικρατεί στην Ευρώπη. Προκρίνουμε το μοντέλο Γαλλίας και Γερμανίας» τόνισε.

Ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη. «Λέτε να μείναμε στην Ευρώπη γιατί τελείωσε το μελάνι στα ρωσικά τυπογραφεία;» διερωτήθηκε με νόημα.

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για το αν ήταν έτοιμο το κόμμα του να κυβερνήσει το 2015 είπε: «Δεν είχαμε κυβερνητική εμπειρία, γιατί η Αριστερά δεν είχε κυβερνήσει ξανά στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή δεν είχε εμπειρία δεν έπρεπε ποτέ να κυβερνήσει».

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ένα ηρωικό εξάμηνο, δώσαμε τη μάχη για τον ελληνικό λαό. Ήταν μία μάχη εναντίον της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, ήταν μάχη για την Ευρώπη. Σωστά την δώσαμε και σωστά κάναμε τον συμβιβασμό τον Ιούλιο του 2015 γιατί στην άλλη άκρη της ζυγαριάς ήταν η καταστροφή της χώρας» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως ήταν ένας Υπουργός Οικονομίας που δεν κατάφερε να βρει συμμαχίες.