«Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και δημιουργούν σύγχυση» είπε η κα Μενδώνη.

Η υπουργός «άδειασε» τις υπαλλήλους του υπουργείου λέγοντας: «Το δεδομένο είναι ότι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ως μέλη πρωτοβάθμιας επιτροπής κατάταξης ταινιών του κινηματογράφου, αυτοβούλως κινούμενες θεώρησαν ότι σε δύο συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες παρακολουθούν την ταινία ανήλικοι και προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας.»

Ερωτηθείσα αν ήταν σε γνώση της κίνησής τους, η κα Μενδώνη τόνισε ότι προσωπικά δεν γνώριζε τίποτα και πρόσθεσε ότι ούτε ο γενικός γραμματέας γνώριζε κάτι, ούτε ο γενικός διευθυντής.

«Το πληροφορήθηκα χθες το βράδυ γύρω στις 20:50 από το γραφείο Τύπου, το οποίο είδε τη σχετική είδηση να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Όσο για την καταγγελία ότι οι δύο υπάλληλοι κινήθηκαν επειδή είχαν πληροφορία από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής της ταινίας, είπε «το άκουσα ως πληροφορία. Ήδη έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και γίνονται ανακρίσεις γα να καταλάβουμε και εμείς τι συνέβη».

«Το υπουργείο στο υψηλό και το πολιτικό επίπεδο δεν γνώριζε κάτι. Δεν συμφωνώ καθόλου με τον χειρισμό έτσι πως έγινε. Οι δύο κυρίες υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους».