Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο μια χώρα η οποία ξανακέρδισε την οικονομκή της δύναμη τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, να γίνεται κομπάρσος στις εξελίξεις της περιοχής».

Σε σχέση με την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο, μιλώντας για σκευωρία».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αέρα επικοινωνιακό» σε σχέση με όσα «έταζαν και προπαγάνδιζαν» προεκλογικά. «Από την ανάπτυξη του 4%, μέχρι τις λύσεις στο προσφυγικό και στα μεγάλα ζητήματα της καθημερηνότητας».

«Δε χρειάστηκε να περάσουν 100 ημέρες για να δούμε ότι το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από την επιτελική ανικανότητά τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας αναφορικά με τον αναπτυξιακό νόμο ότι την ίδια ώρα «βλέπουμε δωράκια σε φίλους επιχειρηματίες και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Τέλος, όσον αφορά στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Θέλουμε με την δική σας ψήφο να διαμορφώνετε τις αποφάσεις του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει στα πράγματα του τόπου».

«Σας καλούμε να έρθετε κοντά στις τοπικές οργανώσεις και στον διαδικτυακό ΣΥΡΙΖΑ. Το isyriza.gr είναι μόνο η αρχή. Στην εν λόγω πλατφόρμα θα μπορεί ο καθένας να συντονίζεται με την κομματική πλατφόρμα επικοινωνίας, συντονισμού και ενημέρωσης» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία ως «δύσκολο στοίχημα που θα πετύχει αν το αγκαλιάσετε».