Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να χτίσει πάνω στην Αναπτυξιακή Στρατηγική που συγκροτήσαμε, προχωρά σε 5 ανατροπές που γκρεμίζουν ό,τι χτίστηκε και υπονομεύουν το μέλλον:

  • 1η ανατροπή: εγκαταλείπεται η Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική και τη θέση της παίρνουν οι ψηφοθηρικές και φωτογραφικές διατάξεις. Η χώρα επιστρέφει στο παρελθόν. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει βγάλει μαθήματα από την κρίση.
  • 2η ανατροπή: αλλοίωση της αναπτυξιακής λειτουργίας των κινήτρων και μετατροπή τους σε πελατειακούς  μηχανισμούς. Έτσι κίνητρα δίνονται πρακτικά σε κάθε δραστηριότητα από εξορύξεις μέχρι τουριστικές κατοικίες ή υπηρεσίες χαμηλής προστιθέμενης αξίας και χωρίς εξωστρέφεια.
  • 3η ανατροπή: στη θέση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ.  προωθεί μια ανάπτυξη μέσω εξυπηρετήσεων, πριμοδοτώντας ένα μοντέλο φτωχό σε γνώση, χαμηλής προστιθέμενης αξίας, μια ανάπτυξη ενδοστρεφή & αποσπασματική.
  • 4η ανατροπή: κατάργηση κάθε αξιολόγησης και κάθε ελέγχου στα συστήματα & τις διαδικασίες αξιολογήσεων & ελέγχων επενδυτικών σχεδίων & ποικίλων αδειοδοτήσεων. Αυτό που γίνεται είναι το πρωτάκουστο, ότι δίνεται η δυνατότητα στον ελεγχόμενο να επιλέξει τον ελεγκτή του.
  • 5η ανατροπή: Η πιο βίαιη ανατροπή αφορά στην εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα. Ουσιαστικά επανέρχεται το καθεστώς των μνημονίων, πριν από την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.