Η κ. Παπαδοπούλου είναι μια πολύπειρη διπλωμάτης, με πορεία δεκαετιών στο διπλωματικό σώμα, ενώ ήρθε σε ρήξη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προ ετών, ο οποίος την «ξήλωσε» από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Η κ. Παπαδοπούλου, πάντως, επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα σε θέση-κλειδί, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσοβο, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη. 

Η κ. Παπαδοπούλου, κατά πληροφορίες, είχε από το τέλος Αυγούστου εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση στην Ουάσιγκτον, μιας και προς το τέλος του έτους αποχωρεί ο νυν πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2016. Στην μετακίνηση της κ. Παπαδοπούλου σε αυτό το νευραλγικό πόστο για την ελληνική διπλωματία πράσινο φως φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να έχει ανάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε επιλέξει την κ. Παπαδοπούλου. 

Κατά πληροφορίες, η έμπειρη διπλωμάτης θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2020, ενώ για τη διαδοχή της ακούγεται ότι θα γίνει επιλογή από τη δεξαμενή των νεότερων διπλωματών.