Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής, παρά την απόφαση για την εξαίρεσή τους, και εάν αυτή τη δήλωση την εκλαμβάνει ως απειλή, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Εκλαμβάνεται ως παρακμιακό φαινόμενο. Καμία απειλή. Είναι παρακμή. Εγώ το εκλαμβάνω ως εσφαλμένη παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Για το αν θα χρειαστεί παρέμβαση της φρουράς για την απεμπλοκή από την ένταση που διαφαίνεται στην προσεχή συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Αυτή η συζήτηση είναι περιττή για μένα. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». 

Απαντώντας, ο Παύλος Πολάκης έγραψε:

«Κύριε Τασούλα:

-Παρακμή είναι να αποφασίζει για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με ποιους βουλευτές θα εκπροσωπείται η μειοψηφία στην προανακριτική επιτροπή !

-Τους τραμπούκους να τους ψάχνεις στους υπουργούς σας που κράταγαν τσεκούρια ,στους Κένταυρους και τους Ρέιντζερς που έφτιαξε ο συμπατριώτης σας ο Αβέρωφ !

-Αν εσείς σε αυτό που αποκαλείτε «ακτιβισμό» σκέφτεστε να απαντήσετε με τη «νομιμότητα των φρουράρχων» σας δηλώνουμε καθαρά πως εμείς, στα αντισυνταγματικά, αντικοινοβουλευτικά πραξικοπήματα θα απαντήσουμε με την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ που έχουμε γαλουχηθεί από μικροί!»