«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων» ανέφερε ο Κώστας Τασούλας. 

Παράλληλα σε ερώτηση για το πως θα συνεχιστεί η προανακριτική – χωρίς δηλαδή αντικαταστάτες των δυο εξαιρεθέντων βουλευτών- απάντησε «προχωράμε ως έχουμε» δηλαδή με 23 αντί για 25 μέλη της προανακριτικής. Ενώ ερωτώμενος αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστει να επέμβει η φρουρά αν Πολάκης και Τζανακόπουλος επιμείνουν να βρίσκονται στην επιτροπή σημείωσε ότι αυτό είναι ένα «πολύ μακρινό σενάριο» χωρίς όμως και να το αποκλείει.

Παρά την διαφωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την επιστολή «ήπιων τόνων» και σημείωσε ακόμα «η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα»