Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση βασίστηκε στους τέσσερις άξονες που έχει περιγράψει η κυβέρνηση και αφορούσε τη φύλαξη των συνόρων, τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και την κατανομή προσφύγων και μεταναστών με σεβασμό στον κανόνα 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, αλλά και τον στόχο για 10.000 επιστροφές παράτυπων μεταναστών εντός του 2020. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκκρεμούν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, ενώ, χωρίς τυμπανοκρουσίες, είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις και με τοπικές αρχές ανά την επικράτεια υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με στόχο τη συνέχιση του προγράμματος αποσυμφόρησης των νησιών.

Η νέα σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς θα λάβει χώρα είτε το Σάββατο, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ στις 9:00, σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Αττικής, είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε το πρωί το Reader.gr, ο στόχος είναι τα επόμενα 24ωρα να υπάρχουν οι ανακοινώσεις για ένα συνολικό σχέδιο.