Όσον αφορά τις μολότοφ και την τοποθέτηση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη», ο υπουργός σημείωσε: «Θα είναι αδίκημα αν πιαστεί κάποιος με μολότοφ. Εφόσον τη ρίξει ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 χρόνια. Στην πραγματικότητα γίνεται μία βαριά κακουργηματική πράξη» και πρόσθεσε ότι: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη».

«Κακούργημα όποιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ»

Ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα κακουργηματική πράξη θα θεωρείται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Είναι κακούργημα που αντιστοιχίζεται με τον νέο ποινικό κώδικα με την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Θα φέρουμε τροπολογία με αυστηρότερες ποινές για παιδεραστές και διακινητές μεταναστών»

Αναφορικά με το έγκλημα της παιδεραστίας και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι αυτό το ζήτημα απασχολεί την κοινή γνώμη, υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να νομοθετούμε με βάση του τι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά με βάση του τι βασανίζει τον πολίτη».

«Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και η πρόθεση του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να αυστηροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο και έχω δεσμευτεί ότι μέχρι τη Δευτέρα θα φέρουμε τροπολογία».